Simen Langseth

Hjem

Hvordan videomarkedsføring kan ta din bedrift til nye høyder

Hvordan videomarkedsføring kan ta din bedrift til nye høyder

Videomarkedsføring er noe som tok av i året 2016/2017 på digitale plattformer. Videomarkedsføring blir konsumert på sosiale markedsplattformer som Youtube, Facebook, Snapchat, Instagram og blogger. Et visuelt innhold er mye lettere å huske og i følge Hubspot husker 80% av oss innholdet i en video selv etter en måned. En video er med på å skape sterkere inntrykk og opplevelser over hva et bilde eller en tekst vil gjøre.

Hvordan video skaper bedre resultater

En ekstremt god grunn til å komme i gang med videomarkedsføring er at sosiale plattformer prioriterer video i nyhetsoppdateringen og annonsesider. Google vil løfte opp innhold som innebærer video, dette vil igjen føre til en bedre søkemotoroptimalisering(SEO) som er noe av det viktigste for en bedrift i dag. Hvis en ligger på side nummer to på google så er det alt for dårlig, det er mulig å strekke seg til at hvis du ikke er topp 3-5 på google så gjør du det til og med for dårlig på SEO.

Videomarkedsføring fører også til en bedre klikkrate uansett om det er gratis epostmarkedsføring eller betalt annonse på sosiale markedsplattformer. Med video vil det være lettere å kunne ha en Call to action (CTA) knapp som kan føre til en høyere konverteringsrate. Det er derimot viktig å følge reglene til de ulike plattformene om bruk av CTA i annonsen.

Riktig video til riktig steg i kjøpsprosessen

Formålet med å produsere en video kan være alt fra å styrke merkevaren, forklare produkter, skape reviews, til å selge et produkt. Hvilken type video kommer an på hvor i kjøpsprosessen forbrukeren er, med det så tenker jeg på inbound marketing. Det går ut på om du skal skape oppmerksomhet til forbrukeren, konvertere forbruker til leads, konvertere leads til kunder eller skape ambassadører. De ulike og mest relevante videotypene er merkevare-video, produkt-video, sosiale medier -video og livestream.

 

Merkevare-video er å skape oppmerksomhet rundt merkevaren og bedriften. Her viser dem hvem dem er, hvilken visjon dem har og kultur.

 

Produkt-video er å vise frem produktet på lett måte, i en slik video er det viktig å vise frem hvordan produktet kan tilføre verdi til kunden. Det er viktig at video fremstår som troverdig.

 

Sosiale medier – video er videoer som dukker opp i nyhetsoppdateringen på de sosiale plattformene. Her er det så mye som kan trekke oppmerksomheten bort mot andre ting så videoen er veldig korte. Det er også vanlig at en ser slike videoer uten lyd dersom en er på kollektivt transport eller offentlig blant tilfeldige. Det fører til at videoene har større krav til å være konkrete og kunne tiltrekke oppmerksomhet uten bruk av lyd.

 

Livestream er hvor en filmer og strømmer innholdet direkte. Livestream er prioritert i nyhetsoppdateringene og dersom en følger personen eller siden vil kunden få et varsel om livestreamen. Selv om kanskje ikke personen ser på livestreamen vil den bli påminnet om at du finnes ved den notifikasjonen. Det er vanlig at innholdet her er uttalelser, foredrag og lignende. 

Mye innhold på lite tid

Det har blitt en større overgang fra å ha reklame filmer på TV over til å ha reklame på sosiale plattformer som Facebook, Youtube, Snapchat og Instagram. Disse reklamene er vanligvis på mellom 5-15 sekunder. På noen av plattformene kan man hoppe over reklamen etter 7 sekunder og det er en funksjon mange brukere benytter seg av. Det å skape innhold som tiltrekker oppmerksomhet som kun skal vare over korte perioder på mellom 5-15 sekunder er krevende. Ettersom at markedet på video på digitale plattformer bare øker kan en ikke kun fokusere på en kvalitet eller kvantitet men begge.

En god hook for å skape oppmerksomhet

Hook er hvordan å få seeren til å fortsette å se på videoen. Det er viktig å skape en Hook i løpet av dem første 5 sekundene så ikke seeren enten går videre eller hopper over annonsen. Et element som burde være med i videoen uansett er tekst, dette er fordi seeren kan være i en situasjon hvor en ønsker å se videoen men ikke har mulighet til å ha på lyd. Hvis det ikke er tekst da så vil seeren bare bla seg videre. Et annet positivt aspekt med tekst i video er at algoritmer ikke forstår selve videoen men kan forstå teksten i videoen, dette vil kunne hjelpe med SEO.

Vis til et problem og introdusere en løsning på problemet. Hvis du har gjort en god forhåndsjobb og funnet riktig segment til ditt produkt eller tjeneste vil du ha større sjans for å lykkes med en slik hook. Dersom du gjør segmentet klar over problemet dem står ovenfor eller opplever ofte kan en også komme med en løsning som gjør at seeren ønsker å fortsette videoen som igjen kan ende opp med å genere leads.

En annen måte å skape en god hook er med å introdusere pirrende, overaskende eller interessant fakta som helst passer med bedriftens merkevare. Et eksempel på slik fakta kan være «Visste du at grunnleggeren av google prøvde å selge selskapet for en million dollar i 1999», dette er interessant fakta som får en til å ville vite mer ettersom at selskapet(Alphabet) i 29.10.2018 kun 10 år senere var verdt 818 milliarder dollar. Dersom du klarer å skape et godt faktabasert utsagn eller et faktabasert spørsmål som får seeren til å bli værende er mye av jobben gjort, da er det viktig at resten av videoen bygger på og besvarer starten.

Føler du at du eller din bedrift kunne trenge hjelp med å optimalisere videomarkedsføring? Ta kontakt via markedsføringsbyrået Trendr AS